Executive coaching

Executive coaching is bedoeld voor bestuurders en managers. Het is van essentieel belang dat u als leider in contact staat met uw innerlijke drijfveren en uw authenticiteit.

“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf”

(Galileo Galilei 1564-1642)

Executive Coaching

voor bestuurders en managers

Aandacht

Als executive, bestuurder of manager staat u er vaak alleen voor. In de waan van de dag is er weinig aandacht voor belangrijke kwesties.

Vragen

Verloopt uw leven in de juiste richting? Wat is de goede koers, zowel zakelijk als privé? Functioneert u naar uw beste kunnen? En hoe vindt u uw rol in de veranderende organisatie?

Persoonlijk meesterschap

Uw effectiviteit en impact wordt bepaald door persoonlijk meesterschap. Leiderschap dat is gebaseerd op intrinsieke waarden en drijfveren, niet op basis van kracht en ego.

Zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling vormen de basis voor groei: persoonlijk,  van het team en uw organisatie. Ontwikkelen gebeurt van binnenuit, door belemmerende overtuigingen en aannames aan het licht te brengen.

Boneschansker begeleidt directie en management bij dit intensieve proces, waarin u wordt uitgedaagd de weg naar uw gevoel te volgen om uw impact als leider te vergroten.

Terug naar het gevoel

De weg naar uw gevoel brengt u naar wat u daadwerkelijk drijft, uw passie. U krijgt helder waarom u doet wat u doet en hoe u uw kwaliteiten optimaal kunt inzetten.

Daarnaast krijgt u zicht op waar u minder goed in bent, zodat ook helder wordt welke kwaliteiten u om zich heen kunt verzamelen om uw organisatie of team optimaal te laten functioneren. Met meer energie en met veel plezier.

Coachtraject

Met elkaar stellen we vast:

  • het einddoel van de coaching (wanneer is dit traject geslaagd?)
  • uw coachvraag
  • het tijdspad
  • de vorm van het traject

Uiteraard is dit is afhankelijk van uw situatie en wensen. Het eerste gesprek is een intakegesprek en is kosteloos. Tijdens dit gesprek kijken we beiden of er een goede basis is voor samenwerken. Is dit het geval, dan gaan we in een volgend gesprek aan de slag en uw vraag exploreren. In de gesprekken die daarop volgen zullen we steeds meer de verdieping in gaan en blijven we checken of de doelstelling nog klopt. Want wellicht zit er een andere vraag achter uw initiële coachvraag.

Gemiddeld bereikt u met tien gesprekken uw einddoel. Mocht u daarna behoefte hebben om af en toe te sparren of bij te praten, dat is altijd mogelijk.