Visie

Medewerkers actief laten bijdragen aan het verandertraject

De wereld verandert. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook de manier van zakendoen verandert: de groeiende online en een meer op duurzaamheid gerichte economie vraagt om nieuwe processen en een proactieve houding. Voor veel bedrijven is het een uitdaging om mee te gaan in die veranderingen. Want hoe blijft u met uw bedrijf ‘agile’? Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf (technisch) mee kan komen en klaar is voor de wereld van morgen? Maar bovenal: hoe krijgt u uw medewerkers mee in die verandering?

Bezielde organisatie

Een organisatie kan tot bloei komen als het aanwezige talent van medewerkers optimaal wordt benut. Wanneer creativiteit en kennis van uw medewerkers een belangrijke bijdrage vormen in het innovatieproces, kan de energie in uw bedrijf weer stromen. Niet alleen omdat het dan leuker wordt maar omdat het essentieel is voor de voortgang.

Het kan zelfs het voortbestaan van uw organisatie betekenen. Dat gaat o.a. over leiderschap, samenwerking, strategie, innovatie en duurzaamheid. Maar ook over het hart, over gevoel en over de bezieling van de medewerkers in hun werk. En daarmee ook van uw organisatie.

Verbinden

Met mijn gedrevenheid, kennis en ervaring leg ik verbinding tussen mens en organisatie. Ik ondersteun bedrijven bij verandertrajecten en het optimaal inzetten van de passie en intellectuele vermogens van uw medewerkers. Zodat uw organisatie niet alleen krachtiger en innovatiever wordt maar ook (weer) aantrekkelijk voor uw medewerkers.

Vanuit mijn ervaring met veranderprocessen – en vooral het meenemen van de medewerkers daarin – kunt ook u resultaat boeken.

Over

Marga Boneschansker

Pragmatisch, vriendelijk, open en zakelijk. Stelt hoge eisen, groot abstract denkvermogen, initiatiefrijk, ruimdenkend en intellectuele diepgang 
(Executive Matching Program, GITP 2009)

Analytisch, strategisch, conceptueel, onderzoekend, creatief, origineel en oorspronkelijk, gericht op lange termijn 
(Profyle Dynamics, JAWEL 2014)

Open en direct, analytisch, besluitvaardig, kwaliteit, vooruitziende snelle denker, verstandig en zakelijk 
(Insights profiel, 2-tact 2015)

Competenties

Marga is analytisch en doorziet snel wat er werkelijk gebeurt in organisaties en in groepen. Ze is in staat snel te doorgronden wat mensen beweegt en wat er bij hen speelt. Ze kijkt systemisch naar mens en organisatie en ziet wat er nodig is. Ze is een goed luisteraar, is pragmatisch ingesteld en resultaatgericht. Resultaten die blijvend zijn door groepen of individuele professionals een spiegel voor te houden. Door hen mee te nemen in wat er werkelijk gebeurt en belangrijk is voor hen.

Ze leidt professionals en organisaties naar daadwerkelijke verandering, met respect en compassie voor het individu en met helderheid en voortvarendheid ten behoeve van de organisatie.

Achtergrond

Marga is geschoold als jurist en afgestudeerd op Organisatie. Ze werkte vele jaren als consultant, hoofdzakelijk in de profitsector. Daarnaast werkte ze een lange tijd voor een beursgenoteerde organisatie. Ze volgde de volgende opleidingen:

  • projectmanagement (Prince2)
  • verandermanagement (IOD)
  • coaching/mentoring (Aumm Instituut)

Bekijk het volledige profiel van Marga.